26 de obiceiuri pentru a-ţi merge bine în ANUL NOU * Superstiţii pentru 2018!

Anul nou vine în curând. Ce să faci pentru a-ţi merge bine în 2018? Iată mai multe idei! (Successful Lives)

* Se spune că ce faci în ultimele zile dinainite de Crăciun și până pe 31 decembrie, cam asta vei face tot anul viitor.

* O superstiție este că acolo unde te prinde Revelionul, acolo îți vei petrece tot anul. Traducând superstiția, am putea spune că: dacă stai în casă, în casă vei sta mai tot anul viitor, iar dacă te prinde miezul nopții pe drumuri sau în altă locație, tot anul te vei plimbă sau vei face călătorii.

* A treia superstiție spune că dacă nu te prinde anul nou cu un pahar plin în mână, nu vei avea noroc. Așadar, chiar dacă nu prea bei, trebuie că măcar de Revelion să sorbi o picătură de șampanie pentru a avea noroc și sănătate. Superstitii-de-anul-nou

* O superstiție veche din bătrâni spune că după miezul nopții, o fată nemăritată poate să își vadă chipul viitorului soț. Ea trebuie să se ducă în cameră ei, să stingă toate luminile, cu excepția unei lumânări pe care o pune pe jos și apoi să se uite câteva minute într-o oglindă. Se spune că așa se poate vedea pentru o fracțiune de secundă, dacă e atentă, chipul alesului ei.

* Se spune că, cu cât râzi mai mult de Revelion, cu atât vei fii mai fericit tot anul.

* O altă superstiție spune că dacă stai pe jos pe scaun în timp ce ceilalți dansează, vei rămâne fără prieteni.

* O superstiţie este că Anul Nou trebuie să te prindă cu haine noi pentru ca în următoarele 365 de zile să primeşti cât mai multe cadouri.

* Roşul este culoarea dragostei, aşa că obiceiul spune că dacă aveţi lengerie roşie de Noul An veţi avea un nou an norocos şi plin de iubire.

* În noaptea dintre ani şi pe 1 ianuarie nu se plânge. Tradiţia spune că aceia care plâng în prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste.

* Cine este politicos şi manierat de Anul Nou va fi tot timpul aşa, de aceea se spune că în noaptea de Revelion trebuie evitate atât discuţiile în contradictoriu şi limbajul licenţios sau brutal, cât şi povestirile cu fantome sau morţi. În afară de faptul că nu sunt deloc plăcute, acestea atrag şi ghinionul.

* Despre copiii născuţi pe 1 ianuarie se spune că vor avea noroc toată viaţa.

* În mai multe ţări, printre care şi România, oamenii nu împrumută bani, bijuterii sau alte obiecte de preţ în prima zi din an, nu duc gunoiul şi nu oferă daruri, toate acestea fiind semne de sărăcie în anul ce abia începe.

* Unii merg chiar mai departe cu superstiţia şi, dacă sunt nevoiţi să scoată ceva din casă, cheamă pe altcineva în acest sens.

* Americanii obişnuiesc ca la cumpăna dintre ani să lase toate uşile şi ferestrele deschise pentru ca anul vechi să plece imediat şi să facă loc celui nou.

* De asemenea, se spune că pentru un an îmbelşugat este bine ca la miezul nopţii pe masă să fie pahare şi farfurii pline. Paharele, farfuriile şi buzunarele goale sunt semnele unui an sărac, consideră superstiţioşii.site_197_Romanian_604008

* Fiecare membru al familiei trebuie să aibă bani asupra sa.

* Deşi puţini agreează ideea, se spune că aceia care lucrează în prima zi a anului au mai multe şanse de a avansa în carieră în perioada următoare.

* Paradoxal, să demarezi un proiect de amploare în acea zi este curat ghinion.

* Dacă nu doriţi să fiţi datori tot anul ce vine, încercaţi să vă plătiţi datoriile până la miezul nopţii.

* În sudul Statelor Unite se crede că un semn de noroc pentru tot anul este dacă în prima zi din ianuarie se consumă fasole cu bobul negru. Se mai spune că norocos va fi de două ori mai mult acela care găteşte fasolea.

* Sub vâsc sau nu, sărutul este obligatoriu în noaptea de Revelion, dacă doriţi să aveţi parte de afecţiune în anul ce vine. În caz contrar, veţi avea un an cu puţine satisfacţii sentimentale.revelion-2014-traditiile-si-obiceiurile-cu-care-e-intampinat-anul-nou--465x390

* O altă superstiţie spune că în prima zi a anului nu este bine să ieşi din casă decât după ce deja ai primit un musafir care nu trebuie să fie blond sau roşcat, să aibă platfus sau strabism şi nici sprâncenele împreunate, pentru că aduce ghinion.

* Dansul la miezul nopţii în aer liber, în special cel în jurul unui copac, aduce sănătate şi împlinirea tuturor dorinţelor.

* Este bine ca fetele care doresc să se mărite în Noul An să vadă un bărbat la cumpăna dintre ani.

* La români, tradiția de Anul Nou spune că e bine să fie mult zgomot în noaptea dintre ani pentru a alungă spiritele rele.

* Unii merg mai departe și țin în buzunar o căpățâna de usturoi, pentru că spiritele rele să-i ocolească.anul-nou

Vă dorim tuturor un an minunat, bogat, fericit, cu iubire, sănătate și multe realizări! (Echipa Successful Lives)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: