Interviu EXCLUSIV cu „urmașul” muzical al marelui artist LUCIANO PAVAROTTI: tenorul MICHELE SILVESTRI: „Am început să cânt de la opt ani, iar la 16 ani, am început să mă antrenez cu unul dintre cei mai faimoși profesori de muzică din Italia, Nicola Martinucci!”

coperta
Michele Silvestri are o voce asemanatoare cu a marelui Pavarotti

Michele Silvestri are una dintre cele mai frumoase voci pe care eu le-am auzit și am avut onoarea și plăcerea să îl cunosc recent la Sala Palatului, la București, înainitea marelui spectacol Belcanto, concept gândit de marele Luciano Pavarotti, dar pe care maestrul nu a mai reușit să-l realizeze în timpul vieții sale. Am realizat de la primele fraze că Michele este un om polivalent: nu numai un tenor talentat, cât și un mare actor, dar a fost și la un pas să se facă avocat, studiind Jurisprudență la Universitatea din Trieste. În afară de toate acestea, Michele este un bărbat frumos, cu simțul umorului și se poate declara împlinit în tot ceea ce face. Un interviu EXCLUSIV cu un om cu o voce, carismă și cu o inimă minunate, în cele de mai jos! (Ioana Popescu/ Successful LIVES)

22730407_1247397528739071_6483927922483959226_n
O parte din artistii din Belcanto, la Bucuresti, la Sala Palatului. (al patrulea din dreapta este Michele.) Foto: Dragos Zaharia

S. L. Salutare Michele! Mulțumesc în primul rând pentru că îmi acorzi acest interviu! Aș vrea prima data să te întreb de ce ai decis să te alături acestui mare și complex show, Belcanto?

22780171_1711927645545956_4318865776397632571_n
Imagine din show-ul Belcanto (Michele este al patrulea din stanga)

M. S. Salutare și ție! În primul rând pentru că sunt tenor… (râde)

S. L. Ca marele Pavarotti!

M. S. Da! Am și eu pieptul puternic! (râde) Apoi, îmi place foarte mult energia acestui show. Este un spectacol care oferă spectatorului șansa de a experimenta o experientă emotională aparte!

14671145_10154356338388941_5837743427686833241_n
Interpretarea ariei “Nessun dorma” de catre Michele SIlvestri a impresinat-o chiar și pe văduva marelui Pavarotti.

S. L. Te-am ascultat și ai într-adevăr o voce superbă. Interpretarea ta a ariei “Nessun dorma” a impresinat-o chiar și pe văduva marelui Pavarotti, din câte am înțeles. Bănuiesc că ai studiat mult că să ajungi la o astfel de performanță! Când te-ai apucat de canto? 14650198_680991162077525_4723363055296951980_n

M. S. Da, într-adevăr, studiez de mic copil. M-am apucat de canto de la vârsta de opt ani. Apoi, peste câțiva ani, la 16 ani, am început să mă antrenez cu unul dintre cei mai faimoși profesori de muzică italian, Nicola Martinucci! (Nicola Martinucci, născut în 1941 la Toronto, la fel că Michele, este un cantăret italian de operă, în special pentru performanțele de tenor din Turandot, Radames în Aida. Recent, Martinucci predă cursuri de master și este jurat al mai multor concursuri muzicale prestigioase – n.r.). Am urmat mai apoi un curs de studii canto de operă la Milano cu Gianfranca Lady Ostini, care a durat nouă ani. Apoi am ajuns să studiez cu Maestrul Andrea Elena Alassio și Luigi Orsini în Napoli, colaborări care durează până în zilele noastre.

2016-04-25_13.33.29
Michele a inceput si o stralucita cariera de actor (aici, secventa dintr-un recent film al lui).

S. L. Am înțeles că ești nu numai un cântăreț talentat, dar că ești și un actor foarte bun! Te rog să ne povestești un pic și despre această a doua ta mare pasiune!

M. S. Întotdeauna am fost fascinat de a explora lumi noi, a trăi noi aventuri, a deveni alte persoane. Actoria poate face acest lucru.

photo
Michele a calatorit aproape in toata lumea cu spectacolele sale

S. L. Am înțeles că ai vizitat o mare parte din lume prin prisma profesiei tale. Te rog spune-mi câteva locuri în care ai performat!

M. S. Așa este, am călătorit de la New York, la Paris, spre Sofia și multe alte orașe din lume în teatre celebre: Théatre du Martolet, Saint-Maurice, Valais, Théatre du Chatelet, Amman, Laeiszhalle-Hamburg, Admiralspalast-Berlin, Gürzenich-Köln, Teatro Eliseo – Roma, Folies Bergère – Paris, State Opera Plovdiv, Stara Zagora, Burgas, Sofia, Fréjus, New York City Center sunt câteva dintre multele locuri unde am profesat, iar acum am ajuns la voi în România, la București!

image11
Lui Michele i-a plăcut foarte mult România si mai vrea să revină

S. L. Cum îți place capitala României, din cât ai apucat sa vezi din ea?

M. S. Imi place foarte mult țara voastră și sper sa mai vin în vizita la voi în România sa vizitez mai multe locuri, pentru ca am înțeles ca este o țara minunata cu foarte multe locuri frumoase!

S. L. Care sunt proiectele tale de viitor?

M. S. Toată luna noiembrie am spectacole în cadrul turneului Belcanto. Apoi, aștept premiera unui film de scurt metraj în care am jucat. Apoi, datorită muncii prietenului meu avocatul Marco Barbone suntem în dialog cu lumea arabă pentru o colaborare foarte importantă în Amman, Iordania.

23319435_10215657944908057_308158040047829774_n
Aici, Michele, alaturi de Laura Stone (reprezentanta Amici della Musica) cat si alaturi de colegii lui de scena la Sala Palatului Bucuresti (foto: arhiva personala Michele Silvestri)


BELCANTO este un concept gândit de marele Luciano Pavarotti, dar pe care maestrul nu a mai reușit să-l realizeze în timpul vieții sale. Astfel, Fundația Luciano Pavarotti în colaborare cu “ArsLab/Sinfonica” a concretizat ideea într-un spectacol de înaltă clasă care poartă în întreagă lume tenori, soprane, baritoni, mezzosoprane, balerini și instrumentiști celebri (precum Michele Silvestri Stefano Tanzillo, Andrea Zaupa, Sara Cappellini Maggiore. Chiara Lisi, Caterina Riotto, Alessandro D’Acrissa, Yoosang Yoon, Nicola Ziccardi, Lucia Alunni, Giorgia Ginevoli, Mauro De Vita, Gianluigi Farina, Luca Masotti, Vittorio Biagi, Gianfranco Covino, Paola Tortora, Luigi Caiola, Roberto Masotti, Leonardo Rosella, Leo Zagariello) pentru a face cunoscută moștenirea lui Luciano Pavarotti „The Luciano Pavarotti Heritage”.

Asociația AMICI DELLA MUSICĂ împreună cu M TIME Entertainement aduce acest spectacol în întreagă lume. Recent, la finalul lunii octombrie, BELCANTO a fost la Sală Palatului din București cu sprijinul Ambasadei Italiei din România, concertul fiind considerat evenimentul cultural al anului 2017.

(foto: arhiva personala Michele Silvestri/facebook)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: