EDITORIALUL LUI DIMA * De Gabriel Dima * „Denisa Răducu între paradis şi circ mediatic” * „Trăim în România, ţara în care pe lângă circul politico-economic mai există altul: cel mediatic. Din nefericire, a trebuit să moară o vedetă ca presa să declanşeze un “Jihad” mediatic” * „Iartă-ne pe noi toţi… suntem un popor de imbecili, care îşi aminteşte de artişti când aceştia pleacă la cele sfinte” *

EDITORIALUL LUI DIMA

De Gabriel Dima

„Denisa Răducu între paradis şi circ mediatic”

O să încep aceste rânduri transmiţând prin intermediul acestei publicaţii on-line, sincere condoleanţe familiei cântăreţei, Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească in pace. Despre Denisa Răducu este trist să vorbim la trecut, ea plecând dintre noi, la vârsta de 27 ani, având o voce de aur, naturaleţe, blândeţe şi carismă.

Trăim în România, ţara în care pe lângă circul politico-economic mai există altul: cel mediatic. Din nefericire, a trebuit să moară o vedetă ca presa să declanşeze un “Jihad” mediatic. Timp de 3 luni, mare parte a presei a ucis-o şi înviat-o pe tânăra artistă de mai multe ori, de parcă tânăra artistă Denisa era de fapt preşedintele ţării. În luna iunie, familia Denisei a notificat CNA privind starea sa de sănătate (cancer în stadiul terminal), CNA emiţând şi un comunicat de presă pe această temă .
Artista a plecat dintre noi, duminica dimineata, de atunci până azi televiziunile centrale au făcut ediţii speciale, transmisiuni live, anchete jurnalistice, non-stop şi în prime time, ş.a.m.d, iar ca totul să devină mai penibil, imoral şi injust a fost că au apărut pe o reţea de socializare imagini cutremurătoare cu artista în sicriu.
Vedeta tv, Adriana Bahmuţeanu a transmis un mesaj revoltător:
„Oameni buni, vă rog să respectaţi memoria artistei Denisa Răducu, ce a plecat la îngeri mult mai devreme, la doar 27 de ani!!! Vă rog să nu mai postaţi pe fb fotografii cu Denisa în sicriu! E imoral, injust, strigător la cer şi de-a dreptul macabru să faci publice imagini cu o persoană decedată! Vă rog să păstraţi în suflet amintirea unei fete frumoase şi cochete, cu o voce cristalină ca de privighetoare, de o drăgălăşenie şi un bun simţ impecabile!!! O fată ce a suferit şi a murit în tăcere!!! Cred că aşa ar dori Denisa să rămână în gândurile voastre! DUMNEZEU să o odihnească în pace!!!”.
Jurnalistul Marius Niţă a reacţionat la fel de ferm la adresa colegilor din presa:
„Mi se pare absolut ireal. Cum să mergi la căpătâiul cuiva trecut în nefiinţă, să-i faci poza şi s-o distribui pe reţele de socializare?! Cum?! Nici pe colegii din presa nu-i înţeleg de ce publică imagini cu un muribund. E de-a dreptul revoltător”.
Alte lucruri macabre
Este strigător la cer, ireal şi frustrant să vezi la căpătâiul unei tinere în vârstă de 27 ani, care a avut o moarte îngrozitoare cum ziariştii se înghesuie la catafalcul acesteia pentru a face poze, transmisiuni live, filmări, să inventeze poveşti frumoase (în viaţa reală aceştia ignorând-o aproape complet pe tânără), toate acestea doar pentru a da bine la rating şi la telespectatorii (mulţi dintre aceştia fiind plictisiţi de ştirile despre Denisa).
Denisa Răducu a plecat marţi înspre cele sfinte, însă o parte a presei continuă pentru câteva zile circul mediatic, apoi o vor uita, aşa cum a uitat şi despre alţi artişti.
DUMNEZEU SĂ TE IERTE DENISA. IARTĂ-I PE UNII JURNALIŞTI. IARTĂ-I PENTRU CĂ ŞI-AU FĂCUT RATING PE TEMA DECESULUI TĂU. IARTĂ-I CĂ TE-AU IGNORAT ÎN VIAŢA REALĂ.
IARTĂ-I CĂ PESTE CÂTEVA ZILE VEI DEVENI ISTORIE PENTRU ANUMITE PUBLICAŢII CENTRALE ŞI TELEVIZIUNI.
Iartă-ne pe noi toţi… suntem un popor de imbecili, care îşi aminteşte de artişti cand aceştia pleacă la cele sfinte.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: